Мода


Мода / 08 декември, 2017

Десислава Цанкова: Изкуството и математиката са моята двигателна сила

Деси обожава да рисува и го прави постоянно. Увлича се по компютърното рисуване и графичен дизайн. Другата й голяма страст е... математиката.  Не спира да слушам музика. Обожава източната култура.

Ето какво ни разказа за себе си може би най-интересната участничка в кампанията „Имаш чар“.

image
image

Как накратко би се описала? :)

Изглеждам срамежлива и всички, които не ме познават ме мислят за стеснителна. Но обичам да говоря, особено за неща, които харесвам и като започна не се спирам.

Кои са най-близките ти хора и как те подкрепят? А ти тях?

Майка ми.Тя винаги ме е подкрепяла и дори да сме имали разногласия ,винаги сме намирали компромисен вариант. Тя е най-близкият ми човек, казвам й всичко и я обичам безкрайно. Опитвам се и аз да й отвърна със същото и да съм до нея, въпреки че разбира се, никога няма да мога да направя, колкото тя е сторила за мен.

Естествено, чувствам близки и сестра ми, и баща ми, изобщо семейството ми. Те са готови на всичко за мен.

image

Деси е облечена с:

Блуза: Kenvelo

Дънки: Reserved

Кецове: Reserved

Стил: Станимира Стефанова

Грим: Кръстьо Папазов

Коса: Мария Софрониева

Снимки: Лилия Йотова

Какво ти се е искало да направиш винаги, но по някаква причина не ти достига смелост?

О, много неща. Да си боядисам косата във всеки възможен неестествен цвят. Не толкова, че нямам смелостта, по-скоро чакам подходящ момент. Винаги са ме кефили много момичетата и момчетата със сини, розови, лилави и т.н. коси и винаги съм искала да пробвам.

Благородно завиждам на хората, които имат смелост да кажат всичко, което мислят по даден въпрос със самочувствие, зачитайки най-вече личното си щастие и мнение.

Исках да допълня тук и едно нещо, което се страхувах да направя преди и съм страшно доволна, че направих. Миналата година подстригах косата си много късо. Радвам се,че го направих, защото иначе никога нямаше да знам как изглеждам. Просто, не се интересувайте от чуждото мнение, защото то е маловажно, слушайте себе си и правете, каквото искате и смятате за нужно :)

Представяш ли си каква искаш да станеш като пораснеш

Имам планове за бъдещето си, но кой знае, дотогава може да съм се променила. Представям си да се занимавам с нещо в ИТ сектора, програмиране, софтуерно инженерство, гейминг енджин или графичен дизайн, анимация, 3D моделиране. Надявам се да се случат така нещата, че да имам възможност да уча и живея в Лондон, Ню Йорк или Лос Анджелис. Страшно се възхищавам на тези градове.

Представям си се в чужбина, просто там хората са по-отворени за новото и различното, надявам се по-разбиращи. Тук, в България, повечето хора не приемат неща, които не могат да осъзнаят и се страхуват от тях или ги отричат. Не всички са такива, разбира се.

Освен това ми се иска да се реализирам и да бъда един щастлив, горд човек със самочувствие.

Какво ти помага да намериш мотивация, когато нещата не се развиват, както ти ги планираш?

Опитът и подкрепата. И двете са много важни, за да се справиш с живота. Неуспехите са за каляване на съзнанието и помагат да разбереш някои неща от живота. Винаги има и лоши моменти, но както казва преподавателката ми по математика, в крайна сметка всичко в живота се изравнява, има един баланс между успехите и неуспехите.

Разкажи ми за хобитата си, за какво мечтаеш, когато си сама.

Изкуството и математиката са моята двигателна сила. Макар и съвсем контрастни неща, намиращи се в различни полукълба на мозъка, двете някак си са балансирани в живота ми. Страстта към математиката дължа на учителката ми по математика и приятелите ми, мои съотборници и конкуренция.

Относно изкуствата, както казва клишето: „Рисувам, откакто се научих да държа молив в ръка“.

Кое е последното нещо, което си купи? А което подари на някого?

Кактус. Обичам растения.

Последно подарих нещо на един от най-близките ми хора, момиче, което наскоро имаше рожден ден.

Какво другите не знаят за теб, а винаги ти се е искало да научат?

Искам да се обърна към хората, които четат това и да им кажа, вие сте прекрасни, красиви същества, продължавайте да сте това, което сте и да отстоявате себе си!

Тази рисунка е моя, Алекс ми е артистичен псевдоним :)

Виолета Цонкова

Деси е облечена с:

Блуза: Kenvelo

Дънки: Reserved

Кецове: Reserved

Стил: Станимира Стефанова

Грим: Кръстьо Папазов

Коса: Мария Софрониева

Снимки: Лилия Йотова