14 юни 2019

Признание за екипа на Ceres, Park Center Sofia и Sofia Airport Center

no image to show

На Световния ден на кръводарителя, 14 юни, екипът на Ceres Management Services и двата проекта, които  управляват - търговски център Park Center Sofia и бизнес комплекс Sofia Airport Center (SAC) - получиха признание за кампаниите, които се провеждат редовно на територията на двете локации.

Официалната церемония, бе организирана от Българския Червен Кръст и Националния център по трансфузионна хематология, На събитието бяха връчени награди на отделни личности и организации за подкрепа на каузата на кръводаряването и активно участие в кампании за повишаване на обществената осведоменост за този щедър жест.

През годините в Park Center и в SAC бяха проведени много кампании за кръводаряване, привлекли стотици хора за участие.

През 2012 г. стартираха кампании за кръводаряване в Park Center (по това време проектът се казваше Сити Център София). Идеята възникнала по време на разговор с тогавашния директор на Националния център по трансфузионна хематология, който посочил, че хората не обичат да ходят в болница, за да даряват кръв. Той обаче видял кампания в търговски център в Дубай, която била много успешна. Така мениджърският екип на търговския център решил да осъществи идеята и да види как ще бъде приета от посетителите на търговския център. И оттогава хората редовно участват в кампаниите за кръводаряване, където могат да бъдат „Герой за някого“ и да спасят човешки живот.

Същата идея била имплементирана и в SAC през 2014 г. - хората са по-мотивирани да участват в краводарителски кампании на работните си места, вместо да планират посещение в болница.