28 март 2019 - 29 март 2019

КРЪВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ

no image to show

КРЪВ ЗА ТРОНА

ДАРИ КРЪВ – СПАСИ ЖИВОТ

 

Включи се в кръводарителската акция на 28-29 март от 10:00 до 14:00 часа, организирана от HBO България, в партньорство с Българския Червен Кръст, Националния Център по Трансфузионна Хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia.

Инициативата „КРЪВ ЗА ТРОНА“ е международна и се обръща към  феновете на сериала „ИГРА НА ТРОНОВЕ“ по целия свят, за да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, включвайки се в тази хуманна акция.

Героите от „Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона, а сега феновете ще могат да дарят своята в името на благотворителна кауза – кръводаряване за спасяване на човешки живот. Обръщаме се не само към феновете на поредицата, но най-вече към феновете на доброто, да се включат в тази инициативата и да станат редовни кръводарители.

Всички кандидат-кръводарители ще бъдат поощрени за готовността си. Тези, които успешно дарят кръв, ще получат тениска „КРЪВ ЗА ТРОНА“ - свидетелство за своята отдаденост.

За да бъдеш кръводарител е важно да си в добро общо здраве, да си на възраст между 18 и 65 години и с тегло над 50 кг. За да си подготвен за кръводаряването е необходимо да не си приемал лекарства 48 часа преди да дойдеш при нас, да си отпочинал и да си пил течности. Важно е да запомниш и че кръв не се дава на гладно. Носи документ за самоличност.

Процесът отнема само 30 минути, като включва попълване на въпросник, преглед-консултация с лекар и взимане на няколко капки кръв от пръста за определяне на кръвната група и стойността на хемоглобина. Ако нямаш противопоказания, ще можеш да дариш 450 мл. кръв.

Дари кръв и ти! Доведи и приятелите си. Някой някъде ще живее благодарение на теб!

Благодарим ти!

Научи повече за акцията на hbogo.bg/lp/bleedforthethrone

Разбери как да се подготвиш за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.