Лайфстайл


Лайфстайл / 30 май, 2018

5 причини детето ви да се научи да язди!

Ежедневието на децата е запълнено с множество ангажименти, но на прага на лятото започваме да се чудим как да им запълним дните.

Едно от интересните занимания би могло да боде конната езда. Да, не е най-бюджетния спорт – но сравнено със всички други занимания – може би не е чак пък толкова недостъпно.

Може да опитате например тази събота, 2 юни 2018 г., в Park Center Sofia – на поляната зад мола от 11:00 до 17:00 часа ще има конна езда. Безплатно – за децата ще има на разположение два големи коня, както и едно пони – за най-малките :)

Ето и нашите 5 причини да обмислите конната езда като вариант за лятото:

Здравословно е

Да, като всеки спорт и този подобрява тонуса и помага за по-добрата физическа форма на децата.

Мисията да мотивирате децата да излязат навън е лесно изпълнима – достатъчно е само да им предложите приключение! Повечето хлапета без значение дали са на 4 или на 44 ще се ентусиазират лесно. J

Нови приятели

Извеждането на децата ви в нова среда е чудесен начин да им помогнете да се сприятеляват. Ездата може да доведе до т.нар. „социални придобивки“ и срещи с нови и интересни хора, които биха могли да се превърнат в приятели за цял живот.

Повишаване увереността

Да се научиш да яздиш и да се грижиш за едно животно, което е два пъти по-голямо от теб самия ще даде на децата ви увереност. Това е чудесен начин да им помогнете да за повишат самочувствието си. Насърчаването и комплиментите винаги вършат работа, особено като подчертаете областите, в които те придобиват нови умения и им покажете върху какво трябва да работят, за да имат подобрение.

Уроци за цял живот

Ездата е чудесен начин да научите децата си, че успехът е резултат от упорита работа.

Отглеждането на животни само по себе си помага на децата да поставят нуждите другите преди своите. Доста трудно за усвояване разбиране, и ако повече хора го умееха – светът щеше да е едно по-добро място.

Отговорност

Цялата грижа за конете, включително храненето им и поддържането им здрави, учи децата да се грижат за другите.

Да се научиш да се грижиш за пони и да караш пони дава на децата чувство на отговорност и отчетност, което им застава в голяма степен, докато растат.

И вместо да се чудите дали да изберете ездата – доведете детето си на поляната зад Park Center Sofia в събота – 2.06.2018 г., където от 11:00 до 17:00 часа ще могат да пояздят.

Имаме работилница за сръчните и подаръци за майките :)