img

26 април 2017

Миро в Park Center

Един от най-романтичните и изпълнен с празници месец е на прага ни. В началото на май Park Center Sofia организира концерти в три поредни вечери като комплимент към своите посетители.

Мястото е обичайното – къта до пианото на партера  в #ParkCenter. А програмата е следната:

4 май 2017 г. – четвъртък – 18:00 часа

Миро

Едва ли Миро има нужда от специално представяне. Той е любим изпълнител на мнозина, а Последната му песен „Гълъбо”,  по музика и текст Вида Пиронкова,  доби светкавична популярност.

Това, което най-много ни впечатлява е, че песента на Миро „Има смисъл” е поставена  във времева капсула  на Антарктида за следващите 50 години под българския православен храм на ледения континент.   

5 май 2017 г. – петък – 18:00 часа

Янко Маринов

Янко Мяринов е стипендиант на Хенделовата академия в Карлсруе в Германия. Ще представи програма за пиано и чембало. През 2002 година става един от основателите на Органово общество към Софийска филхармония.  

През 2015 г. става носител на ежегодната награда на БНР „Музикант на годината“ за 2014 г. Категорията в което е отличен е „Активна музикална дейност“. Като пианист има първа награда на Националния конкурс за пианисти „Димитър Ненов“ (1991), втора награда на конкурса „Светослав Обретенов“ и други.

На 5 май ще представи рецитал - пиано -  Шопен, Лист и Равел; и чембало - Бах, Букстехуде и Фрескобалди.