Мода


Мода / 24 март, 2017

Адриана Тодорова: „Животът е прекрасен“

Още една красива дама, която се включи в кампанията ни „Твоят нов имидж“, която се проведе съвместно с магазин Scandal – Адриана. Тя е от хората, които харесваш още щом я видиш. Не зная защо – така го почувствах. В разговора ни по-късно обаче, ми стана ясно - тя  просто е от онези хора – добрите.

Ади, твоята мотивация да участваш в кампанията „Твоят нов имидж“ беше много интересна – пишеш (цитирам те по памет), че за теб снимките са нещо като мост към миналото и ти самата с голяма любов и любопитство преглеждаш албумите на твоето семейство и искаш да оставиш една красива твоя фотосесия за бъдещите деца на твоя син.

image
image

Да, снимките оставят незабравим спомен за поколения наред. Усещането да разглеждам стари албуми е невероятно мило. Буквално поглеждам в миналото - моето и на семейството ми.

Снимките са много специално нещо и осъзнах това още повече през последната година. Направих няколко подаръка на приятели - рисувани портрети. Но те самите не позираха, а се наложи да прегледаме с художника много снимки, за да може той да улови индивидуалността и характера на хората, които трябваше да нарисува. Невероятно е как една снимка може да говори толкова много, стига да се вгледа човек.

Имаш син. Разкажи ни за него – на колко е?

Синът ми е на 13 години. Той е най-специалното и осъзнато нещо в живота ми. Сигурна съм, че хората, които ще прочетат това ще си помислят, че всяка майка ще каже това за детето си. Да, вероятно е така и защо не?

Но за мен, моят син е не е просто даденост, а дар. Да бъде в живота ми е решение, което прави отговорността ми към него още по-голяма. Убедена съм, че няма нищо случайно на този свят, както и връзката между мен и моя син.

В момента, целта ми е да му помогна да се изгради като личност, да бъде лесно адаптивен в света, в който живеем.

Много си дружелюбна и слънчева и като че ли намери общ език с всички останали участници. Без грам фалш и престорена любезност, което се среща толкова толкова рядко. Какво провокира интереса ти към хората?

Винаги съм работила и общувала с много и различни хора. И когато трябва да ръководиш 300 или 500, или дори 800 души, на първо място трябва да бъдеш човек и те е грижа.

Някак съм успяла да се науча да виждам положителните и отрицателните страни у всеки. И ми е изключително интересно да наблюдавам хората и да се опитвам да ги разбирам. Опитвам се да не обръщам внимание на това, което не ми допада. То не е непременно негативно. Зная, че всеки има добра и лоша страна и зависи с какви очи го гледаш. Харесва ми да намирам положителните черти в характера. Да ги провокирам, ако мога. И да ги опознавам, ако отношенията ни позволяват. Харесвам хората като цяло и са ми изключително интересни.

С какво се занимаваш? Как протича ежедневието ти?

Двадесет години работя в сферата на търговията с бързооборотни стоки. Заемала съм ръководни позиции, които изискват време и отдаденост. Наскоро обаче дойде момента, в който усетих, че имам нужда от промяна.

Знаеш, че кариерата увлича, а отговорността изпива много от енергията ти. Неусетно започваш да губиш себе си. Когато обаче осъзнаеш, че си спрял да забелязваш дребните радости, то тогава вече е дошло време да промениш нещо.

Вярвам, че с каквото и да се занимава човек, е важно да бъде полезен. И във всеки един момент от живота си, когато се обърне назад – да е удовлетворен от свършеното.

image
image
image

За какво мечтаеше като малка – интересуват ли те още същите неща?

Не , нещата, за които мечтаех като дете не ми се случват. :) Но сега имам много желания и цели, които винаги постигам или ги карам да ми се случат.

Как точно ги караш да ти се случат?

Концентрирам енергията, мисълта и вярата в успеха. Така постигам целите и желанията си. Не си представяй сега, че си казвам „Ом-ом“. :)
За да накараш нещата да ти се случат, трябва да се потрудиш. Понякога се получава много лесно. Друг път не. Приемам предизвикателствата, сменям посоката, ако се налага и пак довеждам желаните неща до край. Важно е да не се предаваш. Да правиш каквото е нужно, да вярваш, че ще успееш. Аз никога не мисля, че нещо няма да се случи. Смятам, че ако си положителен, търпелив и уверен – няма начин да не стане.

Наскоро ходи до Мароко – как реши да избереш именно тази дестинация? Какво те впечатли най-много?

Не аз избрах дестинацията - тя ме избра. Имах в плана си екскурзия, но в друга африканска държава. Срещнах обаче приятели, които точно се канеха да заминат за Мароко и ме поканиха да се присъединя.

Чарът на това да пътуваш из места с друга култура е да се потопиш в атмосферата на местните хора. Да усетиш пулса на традиционните пазари, улици, забележителности; да общуваш с хората. Да съчетаеш туристическия лукс с локалните нрави и порядки.

Най-много ме впечатли град Фес! Спахме в центъра на медината – град, развиващ се от 14-ти век, с около 9 000 улички , голяма част от които без изход. Истински лабиринт и около 50 000 жители. Срещнахме много добри и интересни хора.

Всички пътувания ми се случват неочаквано и спонтанно. И винаги си изкарвам страхотно. Да пътешествам ми носи голям заряд. Вдъхва ми енергия и сила. Правят ме по-силна и се чувствам като част от света.

image
image

Казваш, че не си позволяваш да мислиш, че нещо няма как да не стане. А когато те споходят моменти, които не си чакала. Как се мотивираш да продължиш?

Основната ми мотивация е вярата в успеха. Ако човек мисли, че няма да успее, по-добре да не се захваща. Всичко което започнеш - трябва и да довършиш.Трябва да дадеш смисъл на всеки един ден от живота си!

Кой е най-важният момент в живота ти?

Оооо, те са много важните ми моменти. Благодарна съм, че дойде момент, в който се научих да ценя малките неща в живота - те се най-важни.

Кой е най-важният човек за теб?

Всеки е важен по своята си значимост. Родителите ми, синът ми, семейството - всички мои близки хора.

Кажи ми тайна за себе си, която другите не знаят.

Нямам таини, но истината трудно се приема като такава от другите. И за да ти отговоря – не споделям тежките си моменти, а се затварям в себе си.

image
image
image

Адриана е облечена от магазин Scandal: сако - Liu Jo;  риза - Liu Jo;  деним - Trussardi;  чанта - Liu Jo; обувки – Trussardi

Фотограф: Лилия Йотова

Грим: Анастасия Беневрешка за  Luksor Club Fashion Saloons

Коса: С. Бисова за  Luksor Club Fashion Saloons