Мода


Мода / 09 март, 2017

Михаела Кинова: „Човек се учи постоянно“

Първото нещо, което си помислихме за Михаела Кинова, когато видяхме документите и за участие в кампанията „Твоят нов имидж“, проведена съвместно със Scandal, беше че е модел. Оказа се, че тя е едно красиво момиче с добри приятелки фотографи J

Току-що завършила бакалавърската си степен, Мими е в период на творческа пауза или, както тя сама казва „заслужена почивка“. Да не си помислите, че вече не й се учи – точно обратното – тя е готова да поеме големи дози от науката живот, но тъй като е много целеустремена предпочита първо да се ориентира какво в живота иска да прави, а после да се насочи натам с пълна пара.

image
image

Михаела, много си сладка в този розов пуловер, който ти избраха за фотосесията. Ти самата би ли се преобразила така?

Ежедневният ми стил включва повече класически кройки в едноцветни тонове, а за цвят във визията обикновено залагам на аксесоарите и грима. Обичам да нося ризи, деним, дълги рокли и удобни обувки. Любовта ми към високите токчета ще остане вечна, но напоследък все по-рядко ги нося, за сметка на любимите ми бели кецове GUESS. Откакто този тренд навлезе в модните среди, постоянно завъртам избора си на облекло около тях. Невероятно е колко красиви и смели съчетания могат да се създадат с нещо толкова изчистено. Доминиращите едноцветни дрехи са част само от есенно-зимният ми гардероб, а ако мога да опиша само с две думи пролетно-есенния си моден арсенал, те са „цветна експлозия“.  Аз съм заклет романтик, и това проличава и в избора ми на дрехи. Всяка поредна година оставам вярна на стила си и продължавам да нося много розово, много цветя, бяла дантела, пастели и дължини. А що се отнася до грима - обожавам ярките червила! Те магически променят настроението на макиажа и в съчетание с изчистен и семпъл очен грим изглеждат много женствено.

Пишеш за сайта missbloom.bg – за много момичета това е работа мечта – това ли е твоята?

Зад сайта missbloom.bg и списание JOY стоят един великолепен екип от вдъхновяващи, гениални и изключително забавни хора. Атмосферата е приятелска, креативна и динамична, а работният ден винаги минава неусетно. Там постоянно се случва нещо, и трябва да се адаптираш и реагираш бързо. Слава Богу, аз уча бързо (смее се).

Станах част от техния екип съвсем наскоро, а вече ги чувствам като семейство, защото бях приета с много топлина и голямо доверие. Всичко, което научавам от тях е много ценно, и ще ми помогне да открия творческото си призвание.

image
image
image

Учиш ли още? Ако да, какво?

О, разбира се! Човек се учи постоянно. В тази динамична, съвременна среда, ние постоянно сме бомбардирани с информация, която прелива от всякакви източници, и ще бъде загуба, ако не сме отворени към всяка възможност да научим нещо ново. Аз самата само преди няколко месеца завърших бакалавърската си степен по „Маркетинг и стратегическо планиране“, и в момента съм в т.нар. „творческа пауза“, или както аз я наричам – заслужена почивка. Имам нужда да посветя времето и енергията си на нещо креативно, да се фокусирам върху себе си и интересите си, за да премисля внимателно следващата стъпка в академичен план. Искам да приложа наученото през последните четири години, и да надграждам знанията си. Най-доброто предстои.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

В първи клас бях най-високото дете в класа, и съобразено с този факт, тогава мечтаех да бъда модел. По-късно мечтаех да бъда адвокат. Сега мечтая да бъда щастлива. И работя изключително усърдно, за да го постигна J Моят личен прочит на концепцията за щастие е удовлетворението от това, което си постигнал, и любовта, която влагаш в него. Ако не вършиш работата си с любов към това, което вършиш, тя ще те убива. Няма нищо по-красиво от умението да превърнеш страстта си в професия, защото тогава си наистина полезен. Хората обичат да са част от нещо, което някой прави с любов и желание.

image
image

Обичаш пътешествията и във формата си за участие казваш, че Италия е твоята най-любима дестинация – какво ти е направило най-голямо впечатление?

През последните няколко години имах късмета да пътувам доста и да посетя невероятно интересни места по света – Малта, Барселона, Сан Франциско, Маями, Ню Йорк, Истанбул, Атина, Бостън, някои прекрасни градчета в сърцето на щата Масачузетс, Лондон, Марсилия, слънчева Флорида, Лас Вегас, Будапеща и Бремен. И въпреки всичко, Италия остава първата ми голяма любов. Обиколила съм огромна част от нея, и всеки път, когато се връщам там, си тръгвам по-влюбена отвсякога. Тя е толкова различна, магнетична, истинско съкровище. Магична е, трудно е да го опиша с думи. Италия е емоция, романтика, истинска любов. Цялата им култура е базирана на любовта – към езика, към храната, любов към самата любов и към живота. Когато бях малка, мама живееше там почти цели десет години, и много от летата ми са преминали с нея. Всеки уикенд тя ме водеше някъде, винаги на ново място. Тръгвахме рано сутрин и без конкретен план – накъдето ни отведе денят и тесните каменисти улички. В Италия не бива да бързаш, там се наслаждаваш на живота, като в максимата “La dolce far niente” (в превод „Сладостта, от това да не правиш нищо“). Спомням си първият път, в който ме заведе в Рим – беше магично. Бях толкова запленена от величието на града, от неговите тайни, от необятната красота на историята му и всичко случило се там през годините. През цялото време, което прекарахме там, почти не обелих нито дума, толкова бях запленена. Исках да поема всичко, цялото му величие, плачеше ми се от вълнение.  Мама е пътешественик по душа, също като мен, и тези наши пътувания запалиха искрата на любовта ми към приключенията. Италия е едно от малкото места, на които мога да се връщам отново и отново. Тя е моят втори дом, там се чувствам вкъщи.

Харесваш фотографията – твое хоби ли е или предпочиташ да си пред обектива?

Винаги съм обичала да запечатвам моменти, не само специални. Какво са специалните моменти, всъщност? Животът е подарък, и всеки ден е специален. Фотографията е голяма моя страст, обичам да прекарвам време както пред, така и зад обектива. Имам няколко близки приятелки, които са фотографи, и обичам да снимам с тях, защото са изключително търпеливи. Много са талантливи и успяват да улавят истинското лице на красотата в естествения, чувствен аспект. Обичам портретната фотография, когато акцента пада върху очите. Човешкият поглед е вселена, очите са прозорец към душата, а тя, тя е нещо много интимно. Обичам непринудените, пълни с емоция кадри. Животът е прекрасен, и снимките ни помагат да си го припомняме, когато ни е нужно.

С какво обичаш да се занимаваш? Във социалните мрежи видях, че пишеш стихове. Разкажи повече, моля.

От малка обичам да чета, и съм щастлива, когато една история успее да ме плени. Почитател съм на стойностната литература. Започнах да пиша стихове още в първи клас, като стилът и тематиката се променяха през годините. Хората изразяват емоциите си по различни начини, при мен те избиват в поезия. Обичам да чета любовна лирика, тя е мехлем за душевни рани, и понякога, сред страниците на книгата, откриваш отговорите, от които най-много се нуждаеш. Думите за любов докосват ума и сърцето ти, и няма нищо по-красиво от това да се потопиш в тях. Докато на света съществува любовната лирика, никой никога няма да бъде сам.

Когато нещо не върви както трябва – как се мотивираш да продължиш? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Аз съм много амбициозна и целеустремена, и разбира се, често се сблъсквам с трудни ситуации. Силната ми воля и желание за успех са по-силни от всичко, те са моята движеща сила. Научена съм да вярвам в себе си, да се осланям на интуицията си и да подхождам към проблемите позитивно, а не с негативна настройка. Освен това не се страхувам да искам помощ, когато ми е нужна. Човек е социално създание, и не е устроен, за да се справя съвсем сам с всичко.

image
image
image

Кой е най-важният момент в живота ти?

Важните моменти за мен са тези, споделени с хората, които обичам. Те са моята малка вселена. Важни са моментите, в които съм срещнала всеки от тях поотделно за първи път, важни са всички преживявания, които са ни сплотили, всички емоции и годините, през които отношенията ни са еволюирали. Аз съм един невероятно богат и щастлив човек, защото имам до себе си най-прекрасните, интелигентни и вдъхновяващи хора. Всеки един от тях ме е обогатил по свой уникален начин, допринесъл е в определен момент за моето развитие като личност. Обичам ги всичките, толкова са невероятни.

Кой е най-важният човек за теб?

Мама. Тя е моето съкровище. Моят най-голям фен, най-силна опора, съветник и източник на сили. Аз съм дете, отгледано с много любов и грижа, и тази любов сега се проявява във всеки един аспект от живота ми. Не познавам по-алтруистичен, жертвоготовен и почтен човек. От мама съм наследила вярата си в доброто у хората, а светът днес се нуждае от повече добрини.

Другият много скъп за мен човек е приятелят ми. Той е моят притегателен център. Запознанството ни преди пет години беше въпрос на чиста случайност, и оттогава не е минал и ден, в който да не съм лудо влюбена. Всяка вечер си лягам с мисълта, че съм най-щастливото момиче, защото имах късмета да срещна този изумителен човек, когото сега наричам с името „любов“. Където е той, там е и домът ми.

Много си искрена и вдъхновяваща! Така открита, а има ли нещо, което не знаят другите за теб?

Че не мога да плувам :)

Михаела е облечена от магазин Scandal: пуловер - Pepe Jeans;  деним - GAS;  чанта - Trussardi; обувки - Trussardi

Фотограф: Лилия Йотова

Грим: Анастасия Беневрешка за  Luksor Club Fashion Saloons

Коса: С. Бисова за  Luksor Club Fashion Saloons