Лайфстайл


Лайфстайл / 06 март, 2017

Писмо за мама

Играта на Park Cener и Стартер по БГ радио е посветена на най-скъпата жена в живота ни – на майката.

Всяка сутрин от 1 до 8 март включително, на произволен принцип Симо и Боги ще избират едно писмо, чийто автор ще зарадва своята майка с подарък, предоставен от  Park Center - малкото бижу на София.

Повече подробности виж тук.

Включи се в играта тук.

Ето и три от писмата, които спечелиха награди:

 

Магдалена Йорданова, на 10 години

„Аз обичам мама, защото тя не е само най-добрата майка, тя е и моя най-добра приятелка, моето вдъхновение за моите разкази, моят учител. Тя е единственият човек, на когото мога да кажа това, което ме тревожи. Понякога си казваме: "Майката, която имам е най-лошата на света!", но не!

Майка ви ви се кара и наказва не защото й харесва, а напротив - за ваше добро! Може да намериш някой, с който да ходиш на партита, но никога няма да намериш някой, който да те утешава с топла прегръдка и мили думи.

Това може да го направи само и единствено мама!"

 

Анита Паскалева

„Мама я наричах, когато бях малка. Обичта не се описва, тя се чувства. Една жена, ставайки майка, отдава своята душа на друго същество. Тя е изцяло зависима. Когато то успява, тя е на гребена на щастието и отвъд него. Когато то страда тя прегръща всяка болка и отдава и последния си дъх за детето си. Всяка една майка се стреми точно към това. Гледайки жената, чиято наследница съм, се благодаря всеки Божи ден, че точно тя ми е дала своя пример и всичко, на което е способна и не, само да съм щастлива аз. Това е Майка и Жена, която е достойна за обожаване. Тя е моят идол. Обичам блясъка в очите й и ще продължавам да правя необходимото,за да го виждам възможно най-много време.“

 

image

Мария Найденова - Абрашева 

„Мама е светлина. Мама ме обича и търпеливо чака да намеря време за едно "АЛО". Аз обичам мама, защото ръката й лекува обиди, разочарования, болки и грешки. Достатъчно е само да усетя ръката на мама върху челото си, за да продължа смирена и пречистена напред. А тя търпеливо остава да чака моето следващо "АЛО". Обичам те, мамо!“

 

Снимката е илюстрация. Източник: The Life Square