Мода


Мода / 01 март, 2017

Виолета Ервентян: „Откакто съм майка се промени целият ми мироглед“

Кампанията „Твоят нов имидж“, проведена съвместно с магазин Scandal, бе спечелена от Виолета Ервентян – т.е. тя е един от четиримата финалисти, които получиха цялостен ауфит от Scandal. Супер, а?

Виолета е на 25 и я избрахме, защото мотивацията й беше най-забавната на света, а именно: „Истината ли да ви кажа (остава си между нас!) - искам един ден за себе си! Точка! :) Обожавам модата, грима, промяната. Милано!

До преди година ги получавах винаги,по всяко време и в неограничени количества! После БУУУМ!?!?  Го-ля-ма-та из-не-на-да, обрата в сюжета, противоречивия персонаж - двете чертички! Ха сега, кон боб яде ли!? Как ще се справя, ще надебелея, оплешивея, пъпчасам, погрознея и това бебе, как се гледа, как яде, кога спи, как се сменя памперс?

Оцелях!

Заслужавам промяна защото оцелях! Защото вече се промених! Станах нов човек, имам нови приоритети, искам нови неща, търся нови предизвикателства! Заслужавам тази промяна да се види от всички! Искам тя да е не само вътрешна, не само най-близките ми да знаят за нея, искам целия свят да я види! Искам награда - справих се, справям се и ще ставам все по-добре!

Заслужавам, защото се научих да казвам, че заслужавам и да искам награди за положения труд, а да се промениш е най-голямото предизвикателство! Заслужавам защото сложих бебешки памперс и стрък (стрък ли се казва?) пащърнак в чанта на Майкъл Корс, защото вече имам за кого да се променям! Искам дъщеря ми да вижда една стилна и красива майка, да иска и тя да е такава, да заобича ефирните рокли но и рокерските якета (все пак мама кара и мотор!), да може да се чувства в кожата си с раница в планината и с клъч в забързания град! Искам да се променя "once again" за да си докажа, че всичко това е възможно!

Е, как да удържиш на „молбата“ на една млада майка :)

image
image

Твоята мотивация за участие в кампанията ни беше страшно забавна.  Сбъднаха ли се очакванията ти по време на „промяната“?

Радвам се, че моята бебе драма ви забавлява!

Очакванията ми се оправдаха напълно! Всички замесени в тази кампания ме изненадаха безкрайно с професионализма, търпението и усмивките си! Приятно е да избягаш от реалността за няколко часа, да влезеш в чуждите обувки!

На колко месеца е бебенцето Кая?

Кая скоро стана на четири месеца.

Какво научи за себе си откакто си майка? Промени ли се драстично животът ти?

Животът ми се промени ужасно много. Промени се плашещо бързо. Промени се целият ми мироглед и приоритети, всичките ми навици, въобще в животът ми избухна една три килограмова атомна бомба!

Аз съм човек на точността, всичко се случва в точно определено време, мразя да закъснявам и откачам, когато ми се налага да чакам. Днес вече не ползвам часовник, просто е невъзможно!

Развих тотална параноя от микроби, бактерии и вируси! :D

Оглушах, повярвайте ми, просто съм резистентна към шума, но за сметка на това мога да локализирам плачещо бебе от километри!

За четири месеца – толкова, очаквам силно обостряне на параноите си! :D

С какво се занимаваше преди да се появи бебето?

Преди да се появи Кая, бях в търсене на нови предизвикателства. Занимавала съм се с търговия, както и с различни дейности в козметичния сектор. :)

Извън строго работните занимания, участвах в доста „зелени” кампании и други социални проекти.

image
image
image

Ако не се лъжа си фен на чанти – колко имаш?

Малко над 100! Болна съм, не ме съдете прекалено строго! :D

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

Ами, сбъднаха се тези, които превърнах в осмислени цели!

Мечтаех да стана пилот, след това лекар, с порастването обаче осъзнах, че не бих могла да понеса тежестта на последиците от грешка в тези две професии. Бях приета в медицински университет, но след дълга вътрешна битка реших да бъда полезна на обществото в други поприща.

С какво обичаш да се занимаваш, когато не си зает с работата си?

Обожавам пътуването,макар да съм голям патилан! :D

Случвало ми се е да спя на  летището в Москва дни наред заради снежна буря, да ме ограбят в Берлин, да се загубя в Мароко и т.н., но не се отказвам. :)

Обичам да ходя на планина, да къмпингувам, да срещам невероятни хора в затънтени хижи.

Ако обстоятелствата налагат да съм в града, едно пазаруване винаги разведрява.

Когато нещо не върви както трябва – как се мотивираш да продължиш? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Мотивира ме откъсването от света. Когато ми се наложи да се мотивирам, често се “скривах” в планината, изчиствах мислите си и знаех какви да бъдат следващите ми стъпки.

В този момент, дъщеря ми e достатъчна мотивация за почти всичко или поне за истински важните неща!

Кой е най-важният момент в живота ти?

Не мога да определя един момент, като най-важен.

Животът ни е низ от моменти и всеки изминал е дал живот на следващия такъв.

Повечето хора, определят раждането на децата им за този момент, но ако не се бях запознала с приятеля ми, нея нямаше да я има, а за запознанството ни е отговорна планината…

В този ред на мисли, важните моменти са много, а и често са се случили още преди нас да ни има!

image
image
image

Кой е най-важният човек за теб?

Определено Кая, Кая и пак Кая!

Какво не знаят другите за теб? :)

Хмм, аз съм доста затворен човек, макар да го прикривам умело с дърдорене!

Дори и близките ми не знаят всичко за мен, за всеки човек отсявам най-нужното! Не си падам по задушевни разговори, предпочитам да давам важната информация кратко и ясно.

Нещо банално, което малко хора знаят е, че се страхувам от птици! :D

 

Виолета е облечена с: елек - Liu Jo; риза - Liu Jo;  аксесоар за чанта - Michael Kors;  деним - GAS;  чанта - Guess; обувки - Michael Kors; гривна - Liu Jo.

Снимки: Лилия Йотова