Мода


Мода / 23 февруари, 2017

Стефка Тодорова: „Имам необходимите умения и качества, за да се справя с всичко“

Стефка Тодорова е първата участничка, която се появи за „промяна“ във втория ден от „Твоят нов имидж те чака в Park Center“, който се проведе съвместно с магазин Scandal. Малко преди началния час, тя чакаше търпеливо пред офиса, заредена с търпение и леко притеснена, но само на прав поглед.

По време на сесията ми направи впечатление, че тя е от онези хора, които играят за отбора. Облича това, което й се предлага без да коментира и да се суети. След това по нареждане се преоблече и не се оплака. Стоя на студа, макар, че беше с къса блузка и не каза и думаичка! Дори когато очите й се зачервиха от алергична реакция, тя само помоли да си сложи капки и мирно и тихо изчака докато нещата се нормализираха.

На обяд пък хапна щедро пържени картофи, а видяхте ли я как изглежда?! Като модел!

Никак не е чудно, че е след фаворитите ми! :)

Ето повече за самата нея от първо лице:

image
image

Дойде първа на фотосесията, а се наложи да останеш да снимаш последна, защото отстъпи реда си на една от другите участнички, която трябваше да пътува. Винаги ли се съобразяваш с другите и имаш готовност да съдействаш?

Винаги се опитвам да създавам хармония около себе си и в частност в отношенията ми с другите. В случая не ми костваше нищо да отстъпя мястото си, а и смятам, че снимачния процес нямаше да върви по план, ако някой от нас не беше в настроение за това. За мен целият ден беше една приятна емоция, така че оставайки до края, просто удължих удоволствието от прекараното време с професионалисти като моя вече любим фотограф Лилия Йотова и стилистите на Scandal.

Къде научи френски? Добра ли си с езиците?

Бих казала, че съм доста възприемчива. Френски съм учила последно в Езиковата гимназия в гр. Правец, но работата и комуникацията в последствие бяха и са нещата, които ме карат да се развивам.

Работиш за Concentrix като „Специалист качество на обслужване на клиенти“, но ми разказа, че всъщност се занимаваш с маркетинг. По какво си приличат двете професии?

Като специалист качество трябва да умея да накарам хората да следват определени норми, това е като да им продам идеите и следвайки индивидуален подход да успея да направя така, че мотивацията на всеки един от тях да идва от него самия.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

Единственото, което си спомням е, че като малка исках да стана стюардеса. На по-късен етап осъзнах, че има много по-интересни сфери, в които да развия потенциала си, но страстта към пътуванията остана и се наслаждавам на всяка възможност, която се открие пред мен.

image
image
image

Спомена, че си се включила в кампанията ни, за да видиш дали може стилистът да ти предложи различен стил от твоя. Това случи ли се? Първоначалната идея беше да носиш дълга пролетна рокля, защото си стройна и висока, а после беше облечена в суперелегантен костюм, който ти стоеше прекрасно!

Визията ми беше завършена до последния детайл, но не бих казала, че е нещо ново за мен. В определена работна среда ми се налага да бъда строго елегантна. Тук, костюмът беше в по-смел вариант, решен в златисти кантове и съчетан с изрязан топ, но ми допадна.

Ти си висока и слаба, но не си от тези момичета, които стриктно броят калориите :), пиеш кафе с мляко, на обяд хапнахме пържени картофи и пиле. Как успяваш да поддържаш тази страхотна форма?

През последните 1-2 години открих за себе си, че това което ми дава най-много енергия през деня са свежите засищащи салати и когато имам възможност залагам на тях, но в никакъв случай не се лишавам от нищо. Много обичам да готвя и напоследък дори може да се каже, че ми е станало хоби експериментирането със здравословни варианти на любимите ми ястия. От време на време ходя на фитнес, балансирам с пилатес, а вкъщи правя кръгови тренировки. Подобряват настроението и тонуса ми.

Когато нещо не върви както трябва – как се мотивираш да продължиш? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Като начало се опитвам да изкарам възможно най-бързо от главата си негативните мисли и да погледна на нещата без излишна драма, като за това много ми помага спорта. Вярвам, че имам необходимите умения и качества, за да се справя с всичко и си го напомням по-често, давам всичко от себе си и бера плодовете на търпението си. :)

Кой е най-важният момент в живота ти?

Всеки момент в живота ми, било то позитивен или негативен, е направил от мен човекът, който съм сега, за което съм благодарна.

Кой е най-важният човек за теб?

Родителите ми.

Какво не знаят другите за теб? :)

Малко хора в обкръжението ми знаят за моя скрит авантюристичен дух... просто от време на време имам нужда от нещо, което да повдигне адреналина ми :)

image
image
image

Стефка е с тоалет от магазин Scandal: костюм /сако и панталон/ - Liu Jo; чанта - Trussardi; обувки – Guess

Фотограф: Лилия Йотова