Мода


Мода / 16 февруари, 2017

Георги Брестенски: „Важно е да покоряваш мечтите си постепенно, за да имаш винаги нещо, което да желаеш и към което да се стремиш“

Георги Брестенски е първият мъж, който представяме от кампанията ни „Твоят нов имидж те чака в Park Center“, която се проведе съвместно с магазин Scandal.

В деня на събитието, Георги пристига точно на време, но си признава, че предната вечер е бил да празнува новото попълнени в семейството на приятел. Според всеобщите впечатления на екипа, той е много чаровен, симпатичен и истински кавалер, затова му прощаваме леките сенки J.

Жоро работи в сферата на рекламата и се старае да разработва нови форми за продуктово позициониране. Не лесна задача, но когато човек си обича работата – няма невъзможни неща.

image
image

На фотосесията дойде след празненство по случай раждането на детенце на твой приятел. Успяваш ли да прекарваш достатъчно време с приятелите си?

Не толкова колкото би ми се искало. Животът днес е динамичен – работа, семейство, хобита… за приятелите не остава много време, но при подобни поводи се събираме естествено.

Какво би направил заради приятел? И какво всъщност не би :)

Всеки един човек, попаднал в графата „приятел“ знае, че може да разчита на мен за всичко. Малко са хората, които са се доказали като такива през годините, разбира се това е реципрочен процес. Познати имам много, но не всеки един от тях мога да идентифицирам като приятел.

Работата ти изглежда страшно интересна  - разкажи повече за това какво е да работиш за Fox каналите.

Работя в сферата на рекламата, по-конкретно се занимавам с продажба на креативна форма на реклама или т.нар. нестандартни формати, набиращи все по-голям популярност сред българските рекламодатели. Каналите от портфолиото на Fox Network Group са едни от малкото, предлагащи такъв продукт различен се от обикновените спотове, излъчвани в рекламните паузи, които сме свикнали да гледаме до втръсване.

Изключително много обичам това, което правя. Работата ми дава възможността да се срещам с различни,  интересни  и креативни хора обогатяващи мирогледа ми.  В телевизията, в която работя смених няколко позиции, докато най-накрая намерих своето място.

Какъв мечтаеше да станеш, когато беше малък? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

Първата ми по-осъзната мечта бе да стана китарист. За съжаление все още  е несбъдната, но не съм се отказал поне да се науча да свиря за собствено удоволствие. Иначе мечите ми се променят с течение на времето и нивото ми на самоосъзнание в конкретния момент. За едно нещо мечтаех когато бях на 15, друго на 25 и съвсем различно сега. Важно е да покоряваш мечтите си постепенно, за да имаш винаги нещо, което да желаеш и към което да се стремиш.

image
image
image

С какво обичаш да се занимаваш, когато не си зает с работата си?

Обожавам да пътувам. Няма нищо по-обогатяващо от това да се запознаеш с различен  бит и култура, да  усетиш друг ритъм на живот, различен от познатия ти.  Всяка година се стремя да посетя поне една нова  дестинация.  

Когато нещо не върви както трябва – как се мотивираш да продължиш? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Когато усетя, че ситуацията е извън спектъра на моето въздействие, просто продължавам напред, колкото и да е трудно понякога. Спомням си една реплика която баба ми обичаше да казва - „и това ще мине“. Опитвам се да възприема живота метафорично като книга. Лошите неща, които ни се случват са просто една глава от нея, която трябва прочетем преди да започнем следващата.

Кой е най-важният момент в живота ти?

Настоящият! Забелязвам,  че сме склонни да идеализираме безвъзвратно отминали моменти, други пък искат да живеят в бъдещето, но пък него никой не го е преживял все още. Можем да преживеем само настоящия момент. Решенията и действията, които извършвам сега, ме доближават там, където искам да бъда утре.

Кой е най-важният човек за теб?

Всъщност не е един, няколко са, това е моето семейство. Хората се появяват в конкретен етап или момент от твоето емоционално развитие, за да можеш да научиш нещо от тях, респективно те от теб, след което си отиват. Единствените, които винаги са до мен във всеки аспект от живота било то позитивен или негативен  това са близките ми.

Какво не знаят другите за теб?  :)

Аз самият се изненадвам,  че не знам много неща за себе си какво остава за останалите. Сигурно е от зодиакалния ми знак – Близнаци :D