Мода


Мода / 31 януари, 2017

Redskins – твоята втора кожа

Френският бранд, създаден през 1984 г., е вдъхновен от американския рокендрол и младежки дух.

Redskins набира популярност първоначално със своите кожени якета. В продължение на повече от 30 години брандът се развива успешно и в производството на различни колекции облекло и обувки, като предлага богато разнообразие от колекции, всяка със свой стил и вкус. Въпреки това кожените якета на Redskins остават предпочитан избор сред широката публика и се радват на нестихващ интерес всяка година.

image
image

Проучванията и развитието винаги са били в сърцевината на бранда. Мисията на Redskins е да бъде винаги пионер в откриването на материали и използването на различни, иновативни техники. Тази амбиция се изразява в създаването на уникално качество и перфектна кожа:

  • Водоустойчива телешка кожа, олекотена с фина обработка. Основен материал за производството на кожени и непромокаеми, ветроустойчиви якета.
  • Stone wash е технология в текстилното производство, което придава износен вид на продукта, като специален ефект. Техниката освен това допринася за по-голяма мекота и еластичност на някои иначе твърди материи. Както подсказва и името, използват се огромно количество камъни, които се поставят в машините за обработка на материала. Когато цилиндрите на машината се завъртят, всяка нишка на материята попада под ударите и търкането на греблото на барабана, задвижвано от свободното движение на камъните.
  • Baroko кожа, снабдена със шкурка. Притежателят може да създава свой собствен облик на якето, докато го носи, като придава на покритието нюанси по собствено желание.
image
image

Със създаването на кожени якета от растителна кожа, Redskins не само печели предизвикателството за иновативност, но и показва ангажираност като еко-ориентиран бранд, който съчетава етика и устойчивост.

В допълнение за оцветяването на различните кожи, Redskins използва растителни екстракти. Това значително намалява употребата на химикали, използвани обикновено при обработка и оцветяване на текстил и кожа.

Така основните цели на бранда остават еко-ориентирано производство и опазване на здравето.

Продуктите на Redskins могат да бъдат открити в над 1300 магазина по целия свят, а в България може да ги откриете във верига магазини BeRa Fashion.