Лайфстайл


Лайфстайл / 19 януари, 2017

Наталия Петкова: „Превръщам трудностите в предизвикателства“

Наталия Петкова е на 32 г. Опитва се да гледа философски на живота и когато нещата не се развиват, както оччаква, тя не губи време в излишни драми. Просто се опитва да промени гледната точка към ситуаията и да превърне моментното  затруднение в предизвикателство – любопитно, нали? За доста хора това е недостижимо, но пък винаги има на какво да се научим – това е кредото и на елегантната ни финалистка от кампанията „Твоят нов имидж те чака в Park Center”.

Ето и повече за нея:

По време на снимките позираше като модел, ще разкриеш ли къде разви това умение? 

Като малка обичах да гледам ревюта, да съчетавам дрехи и да чета за известни модели. Нямам професионален опит с моделството, но съм позирала за няколко любителски фотосесии. Просто го нося като усещане в себе си и се чувствам в кожата си. Освен пред обектива обичам да заставам и зад обектива, смятам, че така показвам моята гледна точка. За мен снимките са изкуство,  начин на изразяване на мисли, чувства, на отношение.

image
image

Изглеждаш като човек, който обича спорта. С какво се занимаваш? Как тренираш? Имаш ли специален режим на хранене?

Обичам движението, то ме зарежда. Редовно бягам на пътеката, а в топлите дни може да ме видите да тичам и в парка до Park Center Sofia. Йогата е другата ми страст, за която се старая да отделям време през почивните дни. По отношение на храненето - нямам специален режим, но винаги внимавам с какво се храня. Гледам продуктите, които използвам да са натурални, вкъщи няма да намерите чипс, бонбони или безалкохолни напитки. Ограничаваме приема на млечни продукти и месо, също.  

Как реши да се включиш в кампанията ни?

Попаднах на реклама на Park Center Sofia „Спечели си нов имидж“ със Scandal. Идеята ми допадна, защото много исках да се видя в една по-различна светлина и стил различен от ежедневния ми начин на живот. Радостна съм, че това се случи. Благодаря Ви!

С какво се занимаваш?

Денят ми е зает. Аз съм работеща майка, с малко дете и препускам през много задачи ежедневно – от грижи за домакинството и семейството до организиране и финализиране на задачите в офиса. Завършила съм магистратура „Управление на проекти“ и към момента работя в такъв отдел в технологичното звено на бутилираща компания. За мен важи принципа, че „Човек се учи докато е жив„  затова редовно посещавам курсове свързани не само с професионалното ми развитие, но и с личностното.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?

Когато бях малка света беше коренно различен за мен от това, което е сега. Възгледите и очакванията ми бяха много невинни и наивни, като при всяко дете. Дълго време си мечтаех да стана стюардеса, за да мога да обиколя света.

Имаше и период, в който си мечтаех да бъда като известните модели, за които четях. С годините си мечтаех да направя кариера в корпоративния свят. Под една или друга форма мога да кажа, че детските ми мечти се сбъдват, но като зряла жена вече имам други интереси и желания, и канализирам енергията си в друга насока.

image
image
image

Към какво се стремиш сега?

Към спокоен и щастлив живот. За мен е важно да се чувствам удоволетворена от себе си жена и да бъда пример, който детето ми да следва.

Как се бориш със страховете си? Имаш ли си любими техники за самомотивация?

Страхът е поведенческа реакция, която човек сформира с израстването и опита си. Аз се старая да не влагам негативни емоции, променям гледната точка – за мен това са предизвикателства.

За съжаление, животът в забързан град може да бъде много стресов и взаимодействието ни с различни хора ежедневно изнервя и намалява нивото ни на енергия. В такива случаи аз забавям темпото, игнорирам, оставям нещата да се случат от само себе си. Най-доброто лекарство за мен в подоби случаи е книга, особено на тема личностно развитие.

Кой е най-важният момент в живота ти?

Всяка една минута по пътя на човек е важна, защото така човек израства и се превръща в това, което е. Аз вярвам, че за мен най-важниат момент все още предстои, но никога няма да забравя раждането на сина ни. За мен това е един от повратните моменти, който пормени изцяло тогавашния ми мироглед. Макар че раждането беше планирано психически не бях готова и часове след това чувствах тялото ми как трепери, а емоциите бушуваха в мен. Първоначално плачех от радост, след това се чудех как ще се справим. Истинската промяна настъпи няколко дни след това, когато се озовахме сами вкъщи с малко бебе. Това промени начина ми на живот, отношението ми към хората, дори отношението ми към мен самата. И все още продължава да ме променя.

Кой е най-важните хора  за теб?

За мен най-важните хора са семейството, те винаги са били и ще бъдат до мен независимо какво се случва.

Какво не знаят другите за теб?

Това, което и аз не знам за себе си.

Наталия е облечена с: рокля Liu Jo; чанта Michael Kors; обувки Michael Kors.