Лайфстайл


Лайфстайл / 12 януари, 2017

Анна Кирякова: „Извличам положителното от всяка ситуация“

Анна Кирякова е следващото момиче, което се включи в съвместната ни кампания с магазин Scandal – „Твоят нов имидж те чака в Park Center“.

Наскоро дипломиралата се правистка се интересува от изключително разностранни теми. Една от най-екзотичните е познанието й по китайски език.

Вижте повече за нея:

На снимките, които ни изпрати в твоята кандидатура, правиш палачинки. Бива ли те в кухнята?
Да, обичам да готвя и когато имам възможност (и не хапвам навън с приятели) приготвям нещо за хапване вкъщи. Обикновено ми се получава много вкусно.

image
image

Кога се научи да готвиш? От кого?Кое е най-сложното ястие, което си приготвяла?
Учила съм се сама по собственно желание. Гледала съм мама как приготвя нещо в кухнята. Тя е страхотна домакиня и готви много вкусно. Няма ястие което да е много сложно. Важно е да знаеш някои тънкости при приготвянето на различните ястия било то риба или месо. А казват, че най-трудно се приготвяли безместните ястия, но на мен ми се получават много добре.

Как реши да се включиш в кампанията ни?
Съвсем случайно попаднах на реклама в интернет и кликнах, за да се поинтересувам и реших да изпратя снимки. Винаги съм искала да се снимам в реклама за коса или да си имам моя лична професионална фотосесия. Не очаквах да бъда избрана, макар че се надявах. Много се изненадах, но и се зарадвах.


С какво се занимаваш?
В момента съм студент съм по право.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше малка? Колко от мечтите ти се сбъднаха и продължаваш ли да искаш същите неща?
Когато бях малка и когато ме питаха каква искам да стана, винаги съм отговаряла - моден дизайнер.  Сега уча право и няма нищо общо с модата, но винаги съм се интересувала от модата и какви са тенденциите и т.н.

Може би ще се занимаваш с право в модна фирма? Има огромни кражби в тази сфера – имитации на известни продукти, фалшификати на стоки... Какво мислиш за това?

На този етап не мога да кажа дали ще се занимавам с право в модна фирма, но ако някой ден имам такава възможност би ми било интересно, тъй като в тази сфера попада „Интелектуалната собственост“. Доколкото знам има сериозни санкции, налагани от Комисията за защита на конкуренцията за имитация на дадена търговска марка.Тълкуване и прилагането на разпоредбите на Закона за защита на конкуренцията винаги е представлявало интерес за мен.

image
image
image


Към какво се стремиш сега? 
Преди няколко дни официално завърших и съм магистър по право. Стремя се към това да успея да съчетая уменията, придобити в университета с практически такива, да се развия в тази област. Имам желание да си припомня и някои от езиците които съм изучавала преди.

Какви са те? Колко езика говориш?

Говоря английски. Преди две години започнах да изучавам и руски език, но прекъснах заради завършването ми в университета. Китайски изсучавах в гимнасията, но скоро не съм го практикувала.

Как се бориш със страховете си? Имаш ли си любими техники за самомотивация?
Всеки човек има някакви страхове, но страхът е само чувство и временно неразположение. Моят начин е да се обгражам с хора, които не ги е страх и не се паникьосват в дадена ситуация. Аз самата съм спокойна и предпочитам и хората около мен да са уравновесени и положително настроени.

Кой е най-важният момент в живота ти?

За мен най-важните моменти в живота са ситуациите, в които попадам - работа, университет, взаимоотношения и т.н. Опитвам се да извличам положителното от ситуацията и да си извадя поуки. Понякога в дадения момента не го осъзнавам, но после, анализирайки събитията – оъзнавам, че всяко нещо което се случва в живота е опит. И от всеки отделен човек мга да науча нещо. 


Кой е най-важният човек за теб?

Най-важно е семейството ми - майка ми, баща ми и брат ми.
 

Какво не знаят другите за теб?
Малко хора знаят, че съм била състезателка по ски и че съм учила китайски език в гимназията. 
 

Коя е най-забавно звучащата дума на китайски, която знаеш?

Всички думи сами по себе си звучат забавно, защото езика е много екзотичен и малко хора знаят, че е тонален и има четири тона, което означава, че има различни интонации в произношението. Точно това го прави забавен, защото ако използваш дума в различен тон ще се промени значението на самата дума.