28 ноември 2021 - 28 май

Новият сезон на Болшой – ексклузивно в Cine Grand Park Center

no image to show

За повече от два века балетната трупа на Болшой се превърна в емблематично име не само за любителите на това прекрасно изкуство. Трупата рядко прави турнета извън Русия, затова най-добрият възможен начин да им се насладим е с излъчванията на постановките в избрани кина по целия свят. След повече от година отлагане, предизвикано от епидемията от Covid-19, тези прожекции ще предоставят възможност на публиката по цял свят, включително и у нас, да им се наслади на това красиво изкуство в пълния му блясък. 
Общо пет са премиерите за сезон 2021/ 2022. Емблематичната суперпродукция на „Спартак“, с музиката на Арам Хачатурян и хореография на Юрий Григорович, ще постави начало на новия сезон на 28 ноември. След нея ще видим традиционния коледен подарък „Лешникотрошачката“ на Чайковски в навечерието на светлия празник. 
През следващата година ще се насладим на искрящия триптих на Джордж Баланчин „Скъпоценности“, отдаващ почит на три стила в танците, съпоставяйки ги със скъпоценните камъни: изумруди, рубини и диаманти. През март е премиерата на омагьосващия „Лебедово езеро“ на Чайковски с изцяло нов състав и солисти. За финал ще се насладим на постановката на „Дъщерята на фараона“ на френския хореограф Пиер Лакот, създадена специално за трупата на Болшой.

Подарете си незабравимо изживяване със сезон 2021/ 2022!
Прожекциите ще са в Cine Grand Park Center, а билетите са на цена 20,00 лв.

Ето и пълна програма на спектаклите:

 

28 ноември и 4 декември 2021 г.

„Спартак“

от Арам Хачатурян

Хореография Юрий Григорович

 

18 и 19 декември 2021 г.

„Лешникотрошачката“

от Пьотър Чайковски

Хореография Юрий Григорович

 

19 и 20 февруари 2022 г.

„Скъпоценности“

по музиката на Форе, Стравински и Чайковски

Хореография Джордж Баланчин

 

5 и 6 март 2022 ч.

„Лебедово езеро“

от Пьотър Чайковски

Хореография Юрий Григорович

 

22 и 28 май 2022 г.

„Дъщерята на фараона“

от Чезаре Пуни

Хореография Пиер Лакот